Rumah Terbalik Langkawi, Terbesar di Asia

Kedah Darul Aman akan terus menjadi tempat pelancongan yang pasti menjadi pilihan bagi pelancong luar atau dalam Malaysia. Ia kerana sebuah tempat menarik bakal dilancarkan dan dibuka untuk semua pada keesokkan hari (Jumaat, 3/3/2017) iaitu Rumah Terbalik (Upside Down House) terbesar di Asia bertempat di Langkawi.

rumah

Rumah Terbalik ini telah menelan kos hamper RM130k dan projek pembinaan ini telah bermula seawal pertengahan bulan November tahun lepas. Bagi harga yang dikenakan, ia amat berbaloi iaitu bagi dewasa (RM18.00) manakala untuk kanak-kanak (RM12.00) dan bukan warganegara (RM25.00).

harga

Rumah Terbalik ini bertempat di Kampung Bayas, Langkawi dan akan beroperasi pada 5.3.2017 dari 10 pagi hingga 10 malam tetapi akan telah mendapat kelulusan dari hasil perbincangan antara mereka, esok (Jumaat, 3/3/2017) sudah beroperasi serta harga promosi untuk 3 hari pertama berlainan dari harga asal iaitu dewasa (RM10.00), kanak-kanak (RM8.00) dan bukan warganegara (RM15.00).

terbalik

Dengan menggunakan tagline “Kepuasan Anda, Kebanggaan Kami”, tunggu apa lagi? Pergi serbu sebab dekat situ semuanya akan terbalik kecuali kita. Heee. Adioss!

Loading...

Anda dijemput untuk like facebook page rasmi orangkedah.com

Kontribusi oleh : Freddie Aziz Jasbindar
Editor & founder orangperak.com
Hantarkan artikel dan penulisan anda dengan:
  • emailkan ke botalaboratory[at]gmail.com atau
  • whatsapp ke nombor 014 605 0005
PERINGATAN: Pihak kami tidak bertanggungjawab terhadap komentar yang diutarakan melalui laman ini. Ia pandangan peribadi pemilik akaun dan tidak semestinya menggambarkan pendirian sidang redaksi kami. Segala risiko akibat komen yang disiarkan menjadi tanggungjawab pemilik akaun sendiri.